Nye bilder

Sinquefield cup, runde 6, 29. august 20:00

Turneringen har passert halvveis, og det begynner å tilspisse seg. Det er fortsatt ingen klare ledere, og feltet er like jevnt fordelt som det var for to runder siden, men det er bare fire runder igjen å gjøre det på for de som ikke ligger i teten. Men i teten finner vi de to som skal møtes i dag, Carlsen og Aronian, den spilleren som i følge Carlsen utspiller ham oftest. Så dette kan bli spennende! Men hva ellers skjer i runde 6?

Sinquefield cup, runde 5, 27. august 20:00

Runde 4 var veldig rolig, med Aronian som eneste seierherre og So som eneste taper. Da er ikke Topalov alene i tet lenger, og feltet har en behagelig jevn fordeling med to spillere på hvert halvpoeng mellom 3 og 1. Hva skjer i runde 5?

Sinquefield cup, runde 4, 26. august 20:00

Runde endte med to seiere, til Magnus Carlsen og Wesley So. Ellers var det en relativt rolig dag, selv om Nakamura bestemte seg for å bruke et par timer ekstra på å pine Caruana i et sluttspill med ulikefargede løpere. I dag skal feltets eneste russer prøve seg på turneringslederen, og rett bak Topalov skal Giri og Carlsen slåss om muligheten til å ta ham igjen. Hva skjer i runde 4?

Sinquefield cup, runde 3, 25. august 20:00

Runde 2 er over, med noen intense sekunder på slutten for Magnus Carlsen som et høydepunkt (såvidt). Så langt har kun to partier endt remis, og Porcus holder posisjonen som rikssynser for denne turneringen, med tre av tre spådommer for forrige runde inne. Hva skjer i runde 3?

Sinquefield cup, runde 2, 24. august 20:00

Ingen partier endte remis i går, og det lengste partiet varte i 43 trekk, det borger godt for turneringen som helhet. Carlsen tapte mot en velforberedt Topalov, så det vil vise seg om det gir blod på tann eller om det kaster skygge på resten av turneringen. Caruana trodde han trygt kunne ta et helt tårn mot Aronian, men å neida. Grisjtsjuk tenkte seg bort som vanlig, Nakamura slo en tafatt Anand i et egentlig ganske jevnt parti og So ble for grådig på bønder i åpningen. Hva skjer i runde 2?

Sinquefield cup, runde 1, 23. august 20:00

Ny storturnering starter i kveld! Mange spørsmål skal besvares: Kan Magnus Carlsen komme tilbake etter den skuffende turneringen før sommeren? Hvem gjør det best av Anand og Topalov? Skal Caruana gjenta den fantastiske bragden fra i fjor? Er dette turneringen der Aronian endelig leverer igjen? Følg med i neste episode av Brødren…øh, Sinquefield Cup 2015!

Sjakk.origo.no reiser på studietur til London!

I desember spilles 3. turnering i Grand Chess Tour.

Dette skjer i London, 4. – 13. desember 2015.

Enda en åpen tråd

Norway Chess er over. Ikke med de beste resultatene for Magnus. Mens Jon Ludvig jo nådde målene sine med 3 poeng og seier mot Magnus.

Men gøy var det uansett! Særlig gøy er det å være tilstede i lokalene. Det kan sikkert Insan og JEB, samt Tarjei skriver under på!

Norway Chess, siste runde, kl. 16.00

Nest siste runde var akkurat det som behøvdes for å sprøyte litt spenning inn i turneringen igjen, på bekostning av Jon Ludvig Hammer. Hans tap mot Anand og Topalovs tap mot Giri kombinert med det faktum at Anand møter Topalov i siste runde gjør at dette kan bli spennende til siste slutt. I tillegg fikk Carlsen et helpoeng i et heller ustødig parti mot Aronian, og har med dagens parti mot Hammer gode sjanser til å ende på 50% score – ikke akkurat det vi er vant til fra verdensmesteren, men heller ingen total katastrofe. Med mindre kompisen stikker kjepper i hjulene, så klart…

Norway Chess 2015, runde 8, kl. 16.00

Sluttspurten er igang i Rogaland, i dag går nest siste runde i Norway Chess av stabelen.

Veggavisen Sjakk

Følges av 409 medlemmer.
Origo Veggavisen Sjakk er en sone på Origo. Les mer