Nye bilder

Vugar Gashimov minneturnering, runde 5

Carlsen hadde på seg spanderbuksene i går og bestemte seg for å dele godene med Fabiano Caruana, som nå har ledelsen i turneringen på innbyrdes oppgjør. Spørsmålet er om vår mann kan sprette tilbake med en seier med hvit mot Radjabov i dag.

Stillingen så langt:

Vugar Gashimov minneturnering, runde 4

Partiet i går endte i remis etter en neglebitende tidsnød for Karjakin, som fant alle de riktige trekkene med bare sekunder igjen på klokka. Nakamura vant over Mamedyarov og siste parti endte remis, så Magnus Carlsen er fortsatt alene i tet med et helt poeng. I dag spiller han svart mot Fabiano Caruana.

Stillingen så langt:

En liten nettbutikk for salg av sjakkbrett

Hei!

Etter høstens VM-match kunne jeg ikke leve med at det var umulig å oppdrive sjakkbrett. Som den økonomi-studenten jeg er opprettet jeg derfor en nettbutikk for å bringe sjakkbrett til folket ;-)

Vugar Gashimov minneturnering, runde 3

Magnus rykket fra feltet allerede i runde 2, og leder nå med et helt poeng etter en overbevisende seier mot Nakamura. I runde 3 spiller han svart mot Sergej Karjakin.

Stillingen så langt:

Vugar Gashimov minneturnering, runde 2

Magnus startet turneringen på beste mulige vis, med seier mens de to andre partiene endte remis. I dag venter Nakamura, som enda har til gode å slå Magnus i langsjakk.

Det er seks deltakere, og alle møter hverandre to ganger. Det er til sammen €100.000 i premiepotten, og førsteplassen stikker av med 30.000 av dem.

Vugar Gashimov minneturnering, runde 1

Rundene i Vugar Gashimovs minneturnering i Shamkir i Aserbajdsjan starter i dag. Det er seks deltakere, og alle møter hverandre to ganger. Det er til sammen €100.000 i premiepotten, og førsteplassen stikker av med 30.000 av dem.

Rundeoppsett runde 1, (med resultat etter runden):

Ny åpen tråd

Vi kjører nok en åpen tråd, og oppretter ny tråd neste gang det er turnering.

Kandidatturneringen 2014

Kandidatturneringen ble spilt i Khanty-Mansiysk i Russland 13-30. mars. Til slutt vant Anand turneringen, og med det har han kvalifisert seg til å møte Magnus Carlsen til ny kamp om verdensmestertittelen i sjakk.

Alle møtte alle to ganger (“double round robin”). Spillerne fikk 120 minutter på de første 40 trekkene og 60 minutter på de neste 20. Deretter fikk de 15 minutter på resten av partiet pluss et tillegg på 30 sekunder per trekk (fra og med trekk 61).

Åpen tråd

Her kan alle skrive om alt de har på hjertet om sjakk, mens vi venter på neste turnering.

Zurich Chess Challenge 2014, Hurtigsjakk, tirsdag kl. 13.00

Magnus vant lynsjakken, så vant han hovedturneringa. Kan han vinne hurtigsjakken også? Turneringsvinner blir den som vinner hoved- og hurtigsjakk turneringa sammenlagt. Magnus ligger godt ann før hurtigsjakken i morgen med 2 poengs ledelse.

Spillere

Veggavisen Sjakk

Følges av 404 medlemmer.
Origo Veggavisen Sjakk er en sone på Origo. Les mer