Nye bilder

VM i lynsjakk – dag 1

Lynsjakk-VM starter i dag, tirsdag 13. oktober kl. 14. Turneringen spilles over 21 runder, hvorav de første 11 gjennomføres i dag og de resterende 10 i morgen.

Betenkningstiden er 3 minutter + 2 sekunder per trekk, fra trekk 1.

VM i hurtigsjakk Dag 3 Fra klokken 14.00

Lørdag 10. Oktober startet VM i hurtig- og lynsjakk.

VM i hurtigsjakk Dag 2 Fra klokken 14.00

Lørdag 10. Oktober startet VM i hurtig- og lynsjakk.

World Chess Rapid and Blitz Championships 2015!

Lørdag 10. Oktober starter VM i hurtig- og lynsjakk. Så nå er det bare å glede seg.

Åpen tråd

Sinquefield Cup er over, med litt “ymse” resultater for Magnus.

Men han henger med i kampen om seier i Golden League.

Sinquefield cup, siste runde, 1. september 20:00

Nest siste runde ble et slags antiklimaks, med remis i alle partier. Spesielt skuffende var det kanskje for Magnus Carlsen, som ikke fant veien til seier mot en noe uforberedt Nakamura. Det betyr at Aronian leder med et helt poeng før siste runde og bare trenger å holde stand mot en Topalov som ikke har mulighet til å vinne. Men han har svart, og det er fire personer bak som vil gjøre sitt ytterste for å gjøre dette spennende, deriblant Carlsen, som skal prøve å vinne med svart mot en Anand i skadereduksjonsmodus.

Sinquefield cup, runde 8, 31. august 20:00

Aronian og Grisjtsjuk leverte varene mot to tafatte motstandere i runde 7, og ellers var det ganske rolig. Armeneren ligger dermed ekstremt godt an til å vinne hele turneringen, mens ett poeng bak ligger det hele fire spillere som tilfeldigvis skal møtes innbyrdes (Carlsen – Nakamura, begge med tap i forrige runde, og Grisjtsjuk – Vachier-Lagrave). Det er derfor helt åpent hvordan tabellen blir seende ut etter denne runden. Men hva skjer i runde 8?

Sinquefield cup, runde 7, 30. august 20:00

Runde 6 var en fartsfylt affære, med tre partier avgjort på dramatisk vis. Toppmatchen var en rolig remis, og det var vel ingen overraskelse at Giri – Anand ikke tok fyr. Det som er overraskende er å se Caruana og Anand så langt nede på tabellen. Kommer de tilbake i de siste rundene? Og hvordan går det mot tidsmonsteret Grisjtsjuk? Hva skjer i runde 7?

Sinquefield cup, runde 6, 29. august 20:00

Turneringen har passert halvveis, og det begynner å tilspisse seg. Det er fortsatt ingen klare ledere, og feltet er like jevnt fordelt som det var for to runder siden, men det er bare fire runder igjen å gjøre det på for de som ikke ligger i teten. Men i teten finner vi de to som skal møtes i dag, Carlsen og Aronian, den spilleren som i følge Carlsen utspiller ham oftest. Så dette kan bli spennende! Men hva ellers skjer i runde 6?

Sinquefield cup, runde 5, 27. august 20:00

Runde 4 var veldig rolig, med Aronian som eneste seierherre og So som eneste taper. Da er ikke Topalov alene i tet lenger, og feltet har en behagelig jevn fordeling med to spillere på hvert halvpoeng mellom 3 og 1. Hva skjer i runde 5?

Veggavisen Sjakk

Følges av 411 medlemmer.
Origo Veggavisen Sjakk er en sone på Origo. Les mer