Veggavisen Sjakk

Følges av 412 medlemmer.
Origo Veggavisen Sjakk er en sone på Origo. Les mer

Origo stenges: Flytting til nytt sjakkforum

Origo melder at Origo nå skal pensjoneres:Etter 31.10. blir det ikke mulig å gjøre noen endringer, logge seg inn, eller lage noe nytt.

Jeg håper at vi her i sjakkforumet kan bli enige om å flytte til et nytt, felles “hjem”. Hvilke kriterier bør vi i så fall sette for en “arvtaker” etter sjakk.origo.no?

For egen del synes jeg at et forum bør gi mulighet for å lime inn partidiagram (fen) og gjerne også hele partier (pgn). Mulighet for anonymitet er kanskje et pluss, men det er ikke noe must for min del.

Flytting av tidligere innhold blir sannsynligvis ikke mulig, hvis jeg forstår Origos vaktmesterkontor riktig. Eksisterende innhold blir liggende på nett, sånn at historikken fortsatt vil finnes her på origo.no.

PS: To høyaktuelle muligheter ser ut til å være Matt & Patt drevet av Tarjei Joten Svensen og Sjakknytt drevet av Kristoffer Gressli. Facebook ble så vidt også nevnt i forrige åpne tråd (der denne diskusjonen så vidt startet), men uten at det forslaget vekket spesielt stor entusiasme.

Vist 749 ganger. Følges av 12 personer.

Kommentarer

Enig ang. diagrammuligheter, og gjerne også PGN.

For meg er det ikke livsviktig med anonymitet i seg selv – har ikke tenkt til å si noe jeg ikke kan stå for – men på den annen side har momama vært “sjakknavnet” mitt i over ti år nå, så om det er mulighet for å ha nick hadde jeg syntes det var fint.

Nok en gang må vi bytte forum. Men denne gangen kan vi velge mer hva vi ønsker. Sist ble vi jo tvangsflyttet. :)
Enig i det Insan sier her. Og er også enig med momama om dette med anonymitet. Ikke viktig med anonymitet men hadde vært hyggelig å få fortsette som Sjakkspira.

Hei alle som jobber med å finne nytt “hjem” for oss. Håper dere kan sende ut info før dette forumet stenger om hvor og hva som nå blir møtested for ihuga Magnus/sjakk fans.

For øvrig syns jeg det er ryddigst at gammelt innhold ikke flytter med forumet – gamle kommentarer ble skrevet under Origos brukeravtale, og det er ingen enkel oppgave å innhente tilkatelse til republisering i et nytt forum fra alle som har vært innom forumet. Bedre å være første brukere av et splitter nytt sjakkforum på en side helt dedikert til spillet!

Jeg håper Tarjei og Kristoffer etter hvert kan fortelle litt mer om hvilke forum-planer de har for henholdsvis Matt & Patt og Sjakknytt …?

Det har ingen umiddelbar hast, siden vi ennå har to måneder på oss, men det hadde vært greit å få litt mer kjøtt på beina i løpet av den kommende måneden. :-)

Facebook ble så vidt også nevnt i forrige åpne tråd (der denne diskusjonen så vidt startet), men uten at det forslaget vekket spesielt stor entusiasme.

Det lover godt. Kan ikke tenke meg at Tarjei og Kristoffer klarer å komme opp med noe like uspiselig ;-)

Hehe. Så folket er litt skeptisk til Facebook? Jeg synes det er veldig nyttig til en del ting. F.eks. invitere venner og slikt til fest, eller ta en gruppesamtale for å finne ut når man skal møtes på kino eller lignende. Det er ikke like lett å få til på telefonen eller “in person”.

Men som diskusjonsforum er jeg nok enig. Det meste av forum rundt forbi er jo helt ødelagt av nett-troll. SELV om de opererer med fullt navn. Det finner jeg litt overraskende, at man i all offentlighet ønsker å fremstå som en idiot. Jeg “skjønner” jo litt bedre at ungdom (og en del voksne) er provoserende og mer direkte når de anonyme. Men med fullt navn og ekte profil?

Uansett har vi jo klart oss fint her inne, selv om de fleste av oss er mer eller mindre anonyme.

Jeg har et par alternativer og alt kan settes opp i løpet av et par timer om nødvendig. Jeg kommer likevel til å bruke en del tid på å få alt i stand. Jeg tar gjerne imot ønsker.

Er det mulig å få gil et forum hvor man slipper å trykke f5 for å sjekke oppdageringer og bla seg nedover etter å ha lagt inn egen kommentar?
Synes også det var litt tungvindt å lære seg klmmandoer for å inkludere tekst fra andres innlegg i grønt, sette inn bilde, lenkefr etc.
Men aller viktigst: Unngå trolling og dårlig stemning! Uten at vi må rope på moderator hele tiden.

Jeg støtter at det hadde vært bra med en enkel måte å sitere tidligere innlegg på, f.eks. en sitatknapp. Jo enklere det er å sitere, legge inn lenker, tweets etc., jo bedre, men jeg synes bare det er positivt om det også er mulig for de mer teknisk interesserte av oss å bruke html eller en form for markup.

Jeg synes det vil være en stor fordel om forumet er lett å lese i en mobil-nettleser (altså uten at man må installere spesielle apper). Det betyr blant annet at sidebredde etc. tilpasses skjermen, men jeg tror også det innebærer at hver tråd må presenteres på en mer konsis måte enn i dagens forum.

Videre kan jeg godt tenke meg et forum som automatisk sorterer trådene sånn at den tråden som sist er kommentert i, automatisk blir flyttet øverst. Da blir det lett å følge med hvilke tråder som har aktivitet, og vi slipper å lage en ny “Åpen tråd” mellom hver turnering.

Det kan nok diskuteres om det vil være best å ha alle trådene i én stor gruppe, som her, eller om det bør lages noen få faste hovedkategorier, f.eks. “Internasjonale turneringer”, “Nasjonale og lokale turneringer”, “Sjakknytt” og “Diverse” (Disse kategorieksemplene er ikke spesielt gjennomtenkt). Jeg har dog ingen veldig sterke meninger om dette.

For øvrig liker jeg at man kan “like” innlegg (trykke “Bra”/“tommel opp”), men det er ikke et must.

Bare for å ha spurt om det:
Det finnes ikke allerede noe norsk forum der man bare kan flytte inn?

(Jeg tråkket vel inn her litt på måfå i sin tid.)

Porcus:

Det finnes ikke allerede noe norsk forum der man bare kan flytte inn?

Jo, du har VGD (VG Debatt).

Jeg har aldri vært innom der før siden jeg sannsynligvis har like sterk skepsis til VGD som enkelte andre her har til Facebook – men debatten der ser faktisk ganske sivilisert ut. Det ser imidlertid ikke ut til å være mulig å inkludere sjakkdiagrammer og -partier; i alle fall kan jeg ikke se noen diagrammer eller partier i de trådene jeg (ganske raskt) har sjekket ut.

Personlig har jeg langt mer tro på et dedikert sjakkforum hos Matt & Patt eller Sjakknytt. Men som jeg allerede har avslørt har jeg vært litt forutinntatt når det gjelder VGD – kanskje uten grunn. :-)

Hadde vært fint med et mer normalt forum. Med en oversiktelig forside hvor man kan se trådene. Og at den siste tråden man har skrevet på kommer opp til toppen.
Blir mer oversiktelig med et vanlig forum synes jeg. Istedenfor denne bloggvarianten vi har her.

Støtter de to siste kommentarer.

Et mulig (eller forhåpentligvis, uaktuelt) poeng:
Risken for å måtte flytte igjen. Det er ikke så lenge siden Tarjei flyttet ut av Sjakkbloggen. Men han kan kanskje bekrefte at det ikke er like stor risiko nå når han (hvis jeg forstår rett) er herre i eget hus?

Grunnen til at siden ble flyttet var nettopp slik at man kan ha full kontroll selv. Da kan man også lett sette opp slike ting selv.

Kan noen av dere (eller alle) ta turen innom Matt&Patt forum for å teste hvordan det er?

Tarjei og jeg har laget noen tråder. Dere kan gjerne legge inn litt testing. Skriv gjerne en melding om “slett denne”, så sletter jeg – og ser hvordan det fungerer.

Forumet et mye mer “avansert” enn origo, så dette har jeg tro på!

Så får vi finne strukturen etter hvert. Diskusjon om struktur og sånt kan vi ta i “åpen tråd” som er laget.

Da er Insan (nå med fullt navn), zuzubolin, Jørgen Johansen (nå med stor J i etternavnet), momama (nå med bilde), Tarjei og jeg på det nye forumet!

Da gjelder det bare for alle dere andre å opprette bruker, og komme dere over.

Vi bruker foreløpig “Åpent forum” til å diskutere alt mulig, og til å teste litt.

Dette blir bra!!

Matt & Patt sitt forum virker lovende, men det mangler ennå muligheten til å legge inn diagram med FEN-koder – noe jeg synes er praktisk når man diskuterer partier

… og PS: Sjakk-OL begynner allerede på fredag. :-)

Da er jeg registrert hos Tarjei

Magnus definerer seg som gledesspreder med et “snev av ironi”? :-)