Veggavisen Sjakk

Følges av 412 medlemmer.
Origo Veggavisen Sjakk er en sone på Origo. Les mer

Åpen tråd

Starter en åpen tråd igjen, da den under fort forsvinner langt nedover når det nå snart (antar jeg) blir åpnet en ny tråd ifm Grand Chess Tour, som spilles 09. – 12. juni.

Vist 453 ganger. Følges av 12 personer.

Kommentarer

Magnus spilte i helgen en lynsjakkturnering på ICC. Matt & Patt skriver om saken.

I løpet av turneringen ble han beskydt for jukst, helt til det kom frem hvem som faktisk skjulte seg bak brukernavnet … :-)

Ebay har noen i Norway Chess (ikke jeg) lagt ut et sjakkbrett med signaturerer.

Det er foreløpig litt for billig. Det koster rett over 2.000,- (USD 250)
Signert av alle spillerne i årets Norway Chess.

Løp og kjøp!

(Pengene går til en god sak)

The Indian Express:

A giant baby step

Viktor Korchnoi er død. Chess24

Trist med Korchnoi og ingen Hammer på top-100.

RIP Korchnoi. Sjakkverdenen har blitt mange fornærmelser fattigere.

RIP Korchnoi. Sjakkverdenen har blitt mange fornærmelser fattigere.

På den annen side, Nigel Short lever i beste velgående, og serverer følgende:

Nigel Short @nigelshortchess
Farewell Victor Lvovich – a cantankerous, old git, but a true #chess great nevertheless. Thanks for the many battles we had over 40 years.

Som vi alle vet, Nigel er spesialist på fornærmelser og nekrologer….

Edit:

Cantankerous: often angry and annoyed
Git: Git is a mild pejorative with origins in British English for an unpleasant, silly, incompetent, stupid, annoying, senile, elderly or childish person. It is usually an insult, more severe than twit or idiot but less severe than wanker, arsehole or twat.

Nigel Short skrev også en nekrolog til Tony Miles. Der fortalte han at han hadde hatt sex med Miles kone. Dette bekreftet han i et intervju jeg har hørt. Tror det var i et intervju i forbindelse med Norway Chess for noen år siden. Pussig skrue denne Nigel Short.

Ja, det var nok den nekrologen JEB siktet til. :-)

Det var under Norway Chess dette kom frem i VG. Jeg satt selv i baren på hotellet i Stavanger da VG-journalisten var helt i hundre, fordi han hadde fått nyss i den nekrologen. Etter at det kom i avisen, hadde de vel også et intervju med Nigel, hvor han forsvarte hvorfor han skrev det han skrev.

Ny norsk storturnering iflg Matt & Patt.

Hvil i fred til Victor den grusomme. Pressa var full av “Muhammad Alis beste sitater”, og (edit) nå ser jeg Chess24 er godt igang med lista over “Victors råeste fornærmelser”.

Anand om Korchnoi:

Every time I had a rook ending I would look at Viktor following the game and think, what would Viktor say?

Forskjellen er at Anand holder akkurat de ordene for seg selv? :-o

Gegga:

Ny norsk storturnering iflg Matt & Patt.

Vi får håpe det blir en suksess. De første 20 påmeldingen har allerede kommet inn, ser jeg.

Hvis påmeldingen blir bra og jeg får studert litt sjakk innen den tid (noe som er ambisjonen før jeg neste gang deltar i noe annet enn en klubbturnering – og derfor har det ikke blitt annet enn klubbturneringer på meg de siste årene …) skal jeg til og med vurdere å melde meg på selv. Jeg ser at det er andre “vanlige dødelige” som deltar også.

Jeg regner med at Magnus ikke har noen teoretisk sjanse til å vinne årets GCT ved å kun stille til to av fire arrangementer?

Jeg tenkte jeg skulle lage en tråd på Grand Chess Tour men den siden står på fransk. Så jeg ga opp. Håper noen andre kan lage en tråd. :)

Tja, han vant i fjor med 26 poeng (som er summen man får for å vinne to turneringer alene), så i teorien, kanskje. Det er de tre beste turneringene som teller, så da er det vel rimelig å anta at noen bikker 30 poeng totalt.

I helgen spilles Norgesmesterskap for klubblag i Stavanger. Er det noen av dere som deltar der? Jeg kommer nok til å være i lokalene, og kanskje hjelpe til litt. Men jeg skal ikke spille. Orker ikke å spille så mye langsjakk …

Ok, Sjakkspira, jeg rablet ned et innlegg for touren. Nå må jeg bare finne ut hvilke regler som gjelder…