Veggavisen Sjakk

Følges av 412 medlemmer.
Origo Veggavisen Sjakk er en sone på Origo. Les mer

Åpen Post

Alt skjer visst samtidig i sjakkverden, og så er det plutselig pauser. Neste storturnering er Gashimov Memorial i slutten av mai, og så er det duket for hurtigsjakkmoro i Paris i begynnelsen av juni. Inntil da – fri leik!

Vist 2398 ganger. Følges av 17 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 81 kommentarer

Det ble en veldig kjapp “stormester-remis” mellom Tari og Hovhannisyan: Partiet endte med trekkgjentakelse etter 14 trekk, og ingen av dem brukte et fullt minutts betenkningstid på noen av trekkene.

Nå får vi krysse fingrene for at det holder til en topp-23-plass.

Basert på computerevalueringene akkurat NÅ, får Aryan Tari en 17. plass i EM. Alt over +/- 1,0 er gitt som seier til den som har fordelen.

Men dette ser uten tvil bra ut for Tari.

Og der ble Inarkev Europamester. Meget velfortjent, må jeg si.

Og på den halvtimen har resultatene på 6 bord gått i disfavør Tari. Dermed ligger han (basert på computerevalueringer akkurat nå) på 23. plass! Huff. Dette blir litt for spennende.

Ja, det er litt gambling å ta en kjapp remis når man har lavere kvalitet enn de fleste andre på samme poengsum. Vi blir vel bare nødt til å vente og se om overskriftene blir “Gamblet og vant” eller “Gamblet og tapte” …

Så vidt jeg kan se bliver Aryan ca.№25, desværre.
Alle dem, som vandt i gruppe ”6,5” i dag og kom op på de samme ”7,5” – har haft kvalitetsberegning før den sidste runde bedre end Tari.

@Samuel: Per nå ligger Tari på 24. plass, men det er utrolig jevnt i kvalitetsberegningen, og én seier i rett favør, kan føre Tari opp ganske høyt. Det er ingen tvil om at dette blir jevnt.

Men, ting som taler i Taris favør:
Saric vant
Berkes remiserte
Bok remiserte
Kobalia remiserte
HAmmer vant sannsynligvis
Dreev remiserte
Av de han har møtt, øker han en del i kvalitet i denne runden. Det vil nok hjelpe. Jeg har trua på 22. eller 23. plass!

Hvor mange partier gjenstår, egentlig?

Det er usikkert. Ingen av de livesendte, men det er jo 70 bord som ikke livesendes også…

Gah. Sitter og venter og venter. Jeg trøster meg med at Både Demchenko og Lupulescu har møtt spillere som tapte i dag. Dessuten vant de sitt parti, mens Tari fikk remis, så der tar også Tari innpå et halvpoeng. Jeg har fortsatt trua!

@Gegga: I fjor var det ingen av de som fikk 24. 25. eller 26. plass som fikk delta i WCC. Poenget her, er at dette er første EM, ikke andre. I den andre EM-en, kan det være spillere fra det tidligere EM som har kvalifisert seg. (det var det i fjor, slik at både 24. og 25. plassen fra EM 2015 fikk spille World Cup, mens 24. og 25. plassen fra EM 2014 ikke fikk. Og ratingen teller utenom de som har kvalifisert seg på andre måter.

Å prøve å sikre inn et godt resultat med en rask remis er overvurdert.

I alle fall med tanke på å unngå nervepirrende venting.

№22 – ! :-)

Helt rått! Gratulerer så mye til Aryan Tari!

MattogPatt

Fantastisk moro! Hammer er dyktig, han tar seg sammen og får WCC-plass i EM neste år. Og kanskje Carlsen også stiller? Tre norske deltakere hadde vært noe!!

Puh! Fantastisk bra! :-)

Hvorfor skulle Magnus stille i WCC?

Fordi det er moro med sjakk? Og fordi han er for en alternativ VM-match? Og fordi han vil henge med Hammer, som kvalifiserer seg neste år? Og Georgia er fint i september? Og det er bra for norsk sjakk med 3 spillere i WCC?

Nei, jeg bare drømmer. Det er nok liten sannsynlighet for at han stiller, men hvor morsomt hadde det ikke vært?

Torsdag begynner årets utgave av Shamkir Chess – også kjent som Gashimov Memorial. Magnus Carlsen deltar ikke i år, men (kanskje nettopp derfor:) Karjakin stiller.

I Aserbajdsjan kan Karjakin forberede seg til matchen mot verdens beste sjakkspiller gjennom å spille mot verdens beste italienskamerikaner, verdens beste remis-spesialist fra Nederland, verdens beste kvinnelige spiller, og verdens beste inder som aldri har vært verdensmester. Innimellom dette kan han koble av med noen partier mot en eks-landsmann og et kobbel med aserbajdsjanere.

Jon Ludvig Hammer spiller i det franske mesterskapet for lag. På Chessbomb er det greit å følge hans partier.

noen som vet når Magnus spiller chess.coms GM blitz battle?
EDIT* Det er 23.juni.

Hammer har mista 18 plasser på live-ratingen med sitt spill i den franske liga.

Den siste tiden har ikke vært noen god periode for Hammer, nei.

Men for å utvikle seg må man iblant prøve nye ting og risikere å ta et skritt eller to tilbake. Vi får håpe at det er det som skjer, og at han kommer enda sterkere tilbake.

Ja, det er vanskelig i høyden, ser vi! Det er mange som vaker rundt 2700 i rating, og går over og under denne “magiske” grensen. Det samme ser man jo rundt 2800 i rating. Det er 10 ulike spillere som har vært over 2800. Men kun 3 stykker som er der pr nå.

Ganske logisk at Kasparov ikke er der lengre, men Aronian, Nakamura og Giri (for å nevne noen) har vel ambisjoner om å holde seg over 2800, skulle man tro.

Hammer har jo tapt og tapt ratingpoeng i det sista, ja. Så han er jo helt nede på 92. plass, og faller ut av topp 100 dersom han ikke snart begynner å vinne litt igjen.

Han har kun 2,5 poeng på 5 runder i den franske ligaen. Når ratingsnittet er 2519, taper han del poeng på slikt.

På topp-100-listen til 2700chess er det 2 tenåringer. Wei Yi fyller 17 år i dag, og gjør det for tiden bra i Asia-mesterskapet. Han har klatret tilbake til over 2700.

Duda fra Polen er den andre tenåringen (18 år). Han spiller for tiden i Frankrike, og slo blant annet Hammer i runde 3. Han er kanskje på vei til sin høyeste rating noen gang.